Dzięki Gural, ale to nie są prace na poziomie wysokiego autodetalingu , niestety takie trafiają się rzadko ,powód ? wiadomy kasa, więc robię to co robię za rozsądną kasę dla obu stron
Co do powłoki. Jest to sealant który silnie nabłyszcza i zabezpiecza lakier w/g producenta: na 12 m-cy
Jedna aplikacja wydobywa na długi czas piękny i głęboki połysk lakieru w Twoim samochodzie. Tworzy niewidoczny diamentowy płaszcz ochronny przed wodą, słońcem, brudem i czynnikami atmosferycznymi. Jest łatwy w użyciu i całkowicie bezpieczny dla każdego rodzaju lakieru.
Z mojego doświadczenia a położyłem już ich troszkę
Przed zabezpieczeniem warto użyć Diamond Cut który ściąga utlenienia, ale tylko nieduże , dlatego ja zawsze lecę autko delikatną pastą aby usunąć głównie utlenienia, a przy okazji troszkę rysek
.
Aplikacja bajecznie prosta delikatną mikrofibrą rozprowadzamy na lakierze bardzo małą ilość produktu ( na całe auto około,30 ml ) pozostawiamy na min. 30 min ( ja pozostawiam na min godzinę) czym dłużej tym lepiej, polerujemy MF bardzo łatwo schodzi jak lakier jest dobrze oczyszczony, następnie nakładamy zabezpieczenie w ten sam sposób.
Pomimo wielu kiepskich opinii wśród detailerów ja ją sobie bardzo chwalę, ma super właściwości hydrofobowe, mycie auta po niej to przyjemność, jak na razie u klientów którym już to wykonałem nie zauważyłem np. wżerów po odchodach, a usunięcie wszystkich zanieczyszczeń, much, itp. nie stanowi problemu,
Pamiętać jednak trzeba o regularnym myciu z conserverem minimum raz na 6 tyg jeżeli autem rzadko jeździmy.
Jeszcze jedno podczas nakładania temperatura musi być w przedziale 18-20 stopni
Filmik nakręcony chyba z rok temu ,jeszcze na starym punkcie
http://www.youtube.com/watch?v=1OH8USadbnA