Korekta lakieru+Lac Protect 3D
Lakier w stanie średnim, mnóstwo zarysowań, zmatowień po szczotkach, obić parkingowych. Moim zadaniem jest doprowadzenie lakieru do normalności
Poniżej fotki po umyciu autka Car Pro Cquartz Iron X Snow Soap , wyglinkowaniu Car Pro Cquartz Clay Bar Ultra Fine
Maska
Daszek
tylna klapa
No to zaczynamy zabawę z początkowo padło na Menzernę 500 na twardym padzie flexi, szło bardzo ciężko dziwny lakier na tym autku, albo umiejętności brak Pracując przy tylnej klapie przypomniało mi się że mam próbki past od 4Nano, pędem do szafki pasta w dłoń i do testowania. Pierwsze wrażenie : pasta dużo gęstsza od Menzerny o fajnej konsystencji, na padzika i naprzód ,jeden dość szybki przejazd na tylnej klapie i nie wierzyłem pasta ściągła praktycznie wszystko ( fotka 50/50 poniżej ) Menzerna na bok i dalej praca pastą 4nano. Największe moje zdziwienie było na końcu pracy, ponieważ byłem święcie przekonany że pracuję pastą High Gloss Strong Compound a pracowałem delikatniejszą High Gloss Cut Compound. Podsumowanie: Panowie z 4Nano odwaliliście kawał dobrej roboty nad pastami
Dawno nie testowałem tak dobrej pasty, u mnie jak na razie wygrywacie z Menzerną, ale zobaczymy co będzie dalej czekam na nowość Menzerny 400 Wydajnośc rewelacyjna na cały bok zużyłem może połowę próbki ( 50ml )
Maska Po jednym przejeździe
Błotnik
tylna klapa pasta 4Nano
Więcej fotek jutro spadam na
Piwko wypite czas na ciąg dalszy
Skórze też się dotało ,umyta cleanerem i zakonserwowana Mother'sem i to kobiecą dłonią
Felgi zabezpieczone Diamondbrite, opony potraktowane Megsem Endurance
Na szybę powłoka hydrofobowa Diamondbrite
Wnętrze potraktowane Megsem Natural Shine
Wszystkie gołe blachy, Megs Ultimate Wax
Plastiki narażone na kontakt z wodą i wszystkie uszczelki dressingiem Diamondbrite
Na efekt końcowy musicie poczekać do jutra, ponieważ klient zna nasze forum, a nie chce aby zobaczył autko wcześniej
Obiecany efekt końcowy
Na szybie przedniej dochodzi do siebie jeszcze powłoka, dziękuje wszystkim za wytrwanie do końca relacji